ONDERNEMERSDAG 2022: OPNIEUW FYSIEK & NOG VIRTUEEL

Nu er uitzicht is op een leven na Covid-19, is het tijd om onze succesformule tot leven te wekken. In 2022 organiseren we opnieuw een fysieke en virtuele jobbeurs.

De beproefde formule bestaat uit een grote, fysieke beurs die zal plaats hebben op 24 februari in de Sportoase te Leuven.  Vanaf 17 uur opent dan de virtuele beurs die nog tot eind augustus 2022 toegankelijk zal blijven.  Zo creëren we tal van mogelijkheden om jullie, de studenten, in contact te brengen met de ondernemers en omgekeerd.

BEREID JE VOOR MET EEN STERK CV EN BOEIENDE WORKSHOPS

Meer dan 50 bedrijven meldden zich reeds aan voor de Ondernemersdag.  Ze zullen goed voorbereid zijn dankzij jouw cv dat ze vooraf konden raadlegen.  Wees dus zelf ook goed voorbereid om hen te ontmoeten.  UPLOAD JE CV en neem deel aan de volgende WORKSHOPS.

CURRICULUM VITEE, VITAA, VITEA, … WAT? CV UPLOADEN: HOE DOE JE DAT?

Bedrijven en organisaties zullen goed voorbereid zijn dankzij jullie cv’s die ze vooraf kunnen raadplegen.  Daarom is het belangrijk dat je je cv aanmaakt op ons virtuele platform. Je hebt tijd om het te uploaden tot na de Job Fair, maar als je mee wilt doen aan de wedstrijd, zorg er dan voor dat je het uploadt voor 8 februari!

Via volgende links vind je een meer gedetailleerde uitleg over hoe je je cv moet uploaden op ons virtueel platform, Expopolis.

Voor Groep T studenten, klik hier!
Voor niet Groep T studenten, klik hier!

Hulp nodig bij het schrijven van je CV? Bekijk dan zeker de tips en tricks van Student Career Center!

WHAT’S IN IT FOR ME?

Ijzersterke cv’s worden beloond!
De 5 beste persoonlijke cv’s zullen bekroond worden met een aantal leuke prijzen. Om deel te nemen, je moet je CV uploaden op het Expopolis-platform tegen 8 februari 2022!

1. Beamer met een waarde van 249€
2. Air fryer met een waarde van 189€
3. Fitbit met een waarde van 149€
4. Koffiezetapparaat met een waarde van 87,99€
5. Bluetooth-koptelefoon met een waarde van 79,99€

Dit is onze CV-checklist:

  • LinkedIn profiel
  • Geen KU Leuven e-mail
  • Originele en beknopte elevator pitch
  • Link met de vacature/droombaan
  • Unieke vaardigheden met demonstratie van ervaring om elke vaardigheid te bewijzen
  • Geen spelfouten
  • Maximaal 2 pagina’s
  • Eenvoudige en duidelijke lay-out

Meer informatie over de tips en tricks van het Student Career Center om te weten op welke criteria jouw CV wordt beoordeeld!

LIKE & SHARE

Like & share eveneens onze oproep op Facebook en/of Instagram om kans te maken op 50 persoonlijke business cards.

BEREID JE VOOR MET DEZE WORKSHOPS

Hoe verkoop je jezelf door Exellys

Wanneer? 8 November 2021
Tijd: 19:00 – 21:00
Locatie: GT 03.11.04/05

Niet iedereen heeft een natuurlijk talent voor verkopen, en als je jezelf probeert te verkopen, wordt het voor velen van ons nog moeilijker. We willen onze sterke punten overbrengen, maar we willen niet eigenwijs of arrogant overkomen. Dus hoe presenteer je jezelf het beste aan een bedrijf? Hoe kunt u uw sterke punten en uw persoonlijke merk in de professionele wereld benadrukken?

In deze workshop ontdekken studenten hoe ze hun eigen personal brand kunnen creëren (door ook te verwijzen naar het Insights framework) en hoe ze dit kunnen integreren in hun CV en LinkedIn-pagina. We sluiten deze workshop af met enkele handige do’s en don’ts voor een succesvol sollicitatiegesprek.

Registreer hier!

Productiviteitshacks door Exellys

Wanneer? 15 November 2021
Tijd: 19:00 – 21:00
Locatie: GT 03.11.04/05

Voel je je vaak gestrest? Voel je je hopeloos als je denkt aan alle dingen die gedaan moeten worden? Herken je de frustratie van de hele dag werken en het gevoel hebben dat je niets hebt bereikt? Dan heb je misschien wat hulp nodig om je productiviteit te verhogen.

Tijdens deze workshop leren studenten hoe ze dingen voor elkaar kunnen krijgen. Ze krijgen handige tips om de productiviteit te verhogen en elke dag af te sluiten met een gevoel van voldoening en zelfvertrouwen.

Registreer hier!

Linkedin Startersgids door Exellys

Wanneer? 22 November 2021
Tijd: 19:00 – 21:00
Locatie: GT 03.11.04/05

Als het op je carrière aankomt, is het potentieel van LinkedIn enorm. Meer dan 90% van de wervingsmanagers gebruikt LinkedIn om rekruten te zoeken en het professionele netwerkplatform wint alleen maar aan populariteit. Studenten denken vaak dat LinkedIn alleen nuttig is voor mensen met op zijn minst enige professionele ervaring, maar dat is niet per se waar. In feite is het voorlaatste jaar waarschijnlijk het ideale moment om het te doen. Er zijn meer gegevens dan u denkt die u meteen kunt toevoegen. In deze workshop gaan we dieper in op alle bouwstenen van een LinkedIn-profiel en hoe studenten deze kunnen opzetten om hun kansen op succes te maximaliseren. We bespreken ook de do’s en don’ts van het bouwen van een netwerk en aan de slag gaan met het delen van inhoud op het platform.

CV-screening door Student Career Center

Wanneer? 6 December 2021 en 14 Februari 2022
Tijd: 11:00 – 14:00
Locatie: Atrium

Begin tijdens je studie aan je carrière! Het Student Career Centre wil je voorbereiden op de overgang naar de arbeidsmarkt. Bekijk hun activiteitenkalender met alle initiatieven voor afstuderende studenten. Meer informatie? www.kuleuven.be/studentcareercenter

Meer informatie op ons Facebook event!
Registeer hier!

Getting connected with the engineering market by Ausy

Wanneer? 16 Februari 2022
Tijd: 10:00-12:00, 13:30-15:30, 16:00-18:00
Locatie: TBA

Heb je je ooit afgevraagd wat voor ingenieur je wilt worden? Maar de vraag is, weet je eigenlijk wel wat de opties zijn? Welk salaris kun je verwachten en scoor je een baan die je eigenlijk wel begrijpt? Gelukkig zal Ausy al die vragen beantwoorden en je wegwijs maken in de ingenieursmarkt en in alle tips die je moet weten om de job te krijgen die je wil.

Er wordt eerst een presentatie gegeven en daarna volgt een interactieve workshop waarbij je de nuttige informatie die je tijdens de presentatie hebt geleerd in de praktijk brengt. Er zullen drie sessies worden georganiseerd gedurende de dag om de sessies meer “privé” te houden met slechts een paar mensen, zodat iedereen actief kan deelnemen!

TIPS AND TRICKS

Haal het maximum uit de virtuele ondernemersdag! Deze beurs is het ideale moment om persoonlijk kennis te maken met tal van werkgevers. Met de tips van het Student Career Center haal je het maximum uit dit event, want een goede voorbereiding is goud waard!
> Ga op voorhand aan de slag met met de test tool van het PREFER project: krijg zicht op jezelf en verken de grote verscheidenheid aan ingenieursrollen op de arbeidsmarkt.
> Stel jezelf tijdens de beurs kort en krachtig voor zodat bedrijven onmiddelijk weten met wie ze in gesprek gaan. Vermijd de clichés en durf eruit te springen met een goed voorbereide elevator pitch. Ga aan de slag met de Toledo module Elevator Pitch.
> Voeg na de beurs de contactpersoon ook toe via Linkedin. Leer in de videoreeks netwerken via LinkedIn hoe je jouw online profiel kan inzetten in je zoektocht naar werk.

WAAROM ZOU U NAAR DE DAG VAN DE ONDERNEMER GAAN ? KIJK EENS NAAR DE VOLGENDE GETUIGENISSEN

Hannah Agten, PhD-student 

Ik ben in 2017 afgestudeerd in de master Biochemical Engineering Technology, maar het was tijdens de Ondernemersdag in 2016 dat ik me realiseerde dat ik een PhD wilde doen. Door met mensen op de beurs te praten, kwam ik tot de conclusie dat het nodig was om een extra diploma te halen voor het werk dat ik wilde gaan doen.

Bekijk haar getuigenis in de video!

Johan Yssel

Twee jaar achter elkaar heb ik de Dag van de Ondernemer bijgewoond en ik was verbaasd over de diversiteit aan arbeidsmogelijkheden die er zijn. Het deed me beseffen dat je als ingenieur heel breed inzetbaar bent op de arbeidsmarkt: van de voedingsindustrie tot de farmacie.

Bekijk zijn getuigenis in de video.

Yante Van Ham, Ingenieur elektronica en ICT, technisch adviseur bij AE NV

Naarmate het einde van mijn laatste jaar bij Groep T naderde, nam de druk om een geschikte job te kiezen toe. Ik had een vrij duidelijk idee wat ik wilde doen: Ik wilde front-end engineer worden met een focus op user experience, om user interfaces te ontwerpen en te bouwen. Ik dacht dat ik die baan zou vinden in een klein bedrijf (misschien zelfs een startup?) en consultancy zou niet mijn cup of tea zijn. Ik ging ervan uit dat consultancy iets was voor mensen met een onbestemd idee over wat ze met hun diploma wilden doen, niet voor mensen met een duidelijk uitgestippeld pad. Op de EA-sectoravond raakte ik echter aan de praat met iemand die bij AE NV werkte. Ik sprak met haar over mijn visie op consultancy en waarom het niets voor mij was, wat zij weerlegde: consultancy kan ook heel goed zijn voor mensen die wel weten wat ze willen doen. Bij mijn eerste baan wilde ik echt veel technische en praktische vaardigheden leren: dit gesprek opende mijn ogen voor een toekomst als technisch consultant, en daar heb ik geen spijt van gehad. Voor mij waren deze evenementen niet alleen een plek om een nieuwe werkgever te vinden, maar ook een plek om mijn horizon te verbreden – zelfs toen ik dacht dat ik alles al wist.

Adrian Baiets, account manager bij Infinite

In de kranten lees je wel eens over de “war for talent”. De Dag van de Ondernemer op Groep T Campus bevestigde dit fenomeen: de sector is op zoek naar nieuw talent. Voor mij was de beurs een unieke gelegenheid om in gesprek te gaan met bedrijven uit tal van sectoren. Het gaf me een beter beeld van de brede waaier aan jobmogelijkheden die we als Industrieel Ingenieur kunnen krijgen (en geloof me, dat zijn er veel!). Minstens even belangrijk vond ik het om een beter gevoel te krijgen voor andere aspecten zoals: bedrijfscultuur, milieu, maatschappelijke relevantie, doorgroeimogelijkheden, internationale samenwerking, enz. Een antwoord vinden op de vraag “Wat na mijn studies?” kan immers een hele uitdaging zijn. Tip voor de lezer die op zoek is naar een antwoord op deze vraag: besteed voldoende tijd aan onderzoek naar wat je wilt, en vooral naar wat je niet wilt. Je zult een aanzienlijk deel van je tijd doorbrengen in het bedrijf waar je gaat werken. Het is dus uiterst belangrijk dat je je daar goed voelt, en dat de bedrijfsfilosofie aansluit bij waar jij voor staat.
Toen ik mijn afstuderen naderde, had ik een goed beeld van wat mijn ideale baan inhield. Naast de jobbeurs had ik dit ook te danken aan mijn ervaringen binnen het Solar Team en het e-Boat Team, alsook het volledige opleidingsprogramma op Groep T Campus en de vele gesprekken met mijn medestudenten, docenten en alumni. Uiteindelijk vond ik de inhoud van mijn ideale job als Account Manager bij CadCorner / Infinite. Ik werk er nu bijna 3 jaar en… wat een rit is het geweest! Het is nog mooier geworden dan ik had kunnen hopen. Hoe mijn dagen er nu uitzien, en welke ontwikkelingen ik in 3 jaar heb meegemaakt, vertel ik u graag op 24 februari 2022 tijdens de Ondernemersdag. Kom gerust langs op de stand van CadCorner / Infinite, ook wij zijn op zoek naar nieuw talent!

Qian Li, elektronica- en ICT-ingenieur, pre-salesingenieur bij PEC – Leuven

Twee beslissingen hebben mijn leven volledig veranderd. De eerste was om mijn ingenieursstudies die ik in Beijing was begonnen, voort te zetten op Groep T Leuven Campus. En de tweede was om deel te nemen aan de Entrepreneur’s Day aldaar. Op de stand van het hightechbedrijf PEC vond ik precies wat ik zocht: een veelzijdige job in een internationale omgeving. Nu werk ik samen met klanten over de hele wereld om nieuwe processen te creëren en hen te helpen bij het succesvol opzetten van nieuwe projecten. Elk jaar kijk ik uit naar de volgende Ondernemersdag op Groep T Leuven Campus: niet om te solliciteren, maar om nieuwe talenten voor mijn bedrijf te rekruteren.

Koen Van Beneden, ING. Elektromechanica, Algemeen Directeur – Persoonlijke Systemen bij HP BELUX

De Dag van de Ondernemer van Groep T wierp meteen zijn vruchten af, namelijk bij een echt elektronicabedrijf: HP. Ik kon er onmiddellijk aan de slag als Sales Representative, een job die mij als voormalig President van Industria en Head of Marketing van het tweede Solar team uitstekend lag. Ik ben snel doorgegroeid naar Area en vervolgens Country Category Manager. Sinds 2015 ben ik General Manager -Personal Systems, verantwoordelijk voor HP’s Computing Business in de Benelux. Het is mijn taak om de klanten van vandaag en morgen tevreden te stellen: niet alleen met producten van hoge kwaliteit, maar vooral ook met innovatieve ideeën. Het feit dat ik na 13 jaar nog steeds voor hetzelfde bedrijf werk, bewijst hoe duurzaam de Business Day is. Je vindt er niet zomaar een job, je ontdekt er een carrière.

Helena Kinnaert, ing Elektromechanica, Operations Engineer bij Telenet

Als laatstejaars industrieel ingenieur had ik aanvankelijk geen idee wat ik na mijn afstuderen zou gaan doen. Een job zoeken, ja, maar welke en waar, dat bleef een vraagteken. De Dag van de Ondernemer bij Campus Groep T bracht daar verandering in. Ik ging mijn licht opsteken bij tal van bedrijven, waaronder Telenet. Het Young Grad Program sprak me meteen aan. Stel je voor, het bedrijf geeft je niet alleen een job, maar investeert ook volop in je professionele ontwikkeling. Dezelfde dag nog stuurde ik naast mijn cv een motivatiebrief. En kijk: een jaar later sta ik aan de bron van innovatie in de telecomwereld. Sterker nog: ik kan en moet het verschil maken. Om een voorbeeld te geven: Ik zorg er met capaciteitsmanagement voor dat onze klanten heel snel kunnen internetten. En dat allemaal dankzij een bezoek aan de Dag van de Ondernemer op Campus Groep T. Bijkomend voordeel: je hoeft er niet echt te zoeken, de opportuniteiten liggen er voor het grijpen.