ONDERNEMERSDAG 2024

Ook dit academiejaar zijn we er weer bij met onze Ondernemersdag! De volgende editie zal doorgaan op 21 februari 2023 en vindt plaats in de Brabanthal te Leuven.

De beproefde formule bestaat uit een grote, fysieke beurs die zal plaats vinden op 22 februari in de Brabanthal te Leuven.  Zo creëren we tal van mogelijkheden om jullie, de studenten, in contact te brengen met de ondernemers en omgekeerd.

22 februari is het zover!

Op 22 februari staan er 163 bedrijven klaar in de Brabanthal te Leuven om jou te ontmoeten! Vanaf 11u00 tot 17u00 heb je de kans om een stapje dichter te komen bij je toekomstige job, stage of thesisonderwerp. Na de beurs volgt er een receptie waar je je netwerk verder zal kunnen uitbreiden. Ben je benieuwd welke bedrijven aanwezig zullen zijn? Neem dan nu reeds een kijkje in onze online job guide. Op de beurs zelf kan je een gedrukte versie verkrijgen!

Tot slot worden er shuttle bussen ingelegd zodat iedereen makkelijk ter plaatse kan geraken. Vanaf 10u30 vertrekt er om de 20 minuten een bus naar de Brabanthal vanaf Groep T. De laatste terugrit vertrekt om 16u30 vanaf de Brabanthal.

BEREID JE VOOR MET EEN STERK CV EN BOEIENDE WORKSHOPS

Meer dan 50 bedrijven meldden zich reeds aan voor de Ondernemersdag.  Ze zullen goed voorbereid zijn dankzij jouw cv dat ze vooraf zullen raadplegen.  Wees dus zelf ook goed voorbereid om hen te ontmoeten.  UPLOAD JE CV en neem deel aan de volgende WORKSHOPS.

CV UPLOADEN!

Bedrijven en organisaties zullen goed voorbereid zijn dankzij jullie cv’s die ze vooraf kunnen raadplegen.  Daarom is het belangrijk dat je je cv aanmaakt op ons virtuele platform. Je hebt tijd om het te uploaden tot 23 december.

Via volgende links vind je een meer gedetailleerde uitleg over hoe je je cv moet uploaden op ons virtueel platform, Expopolis.

Voor Groep T studenten, klik hier!
Voor niet Groep T studenten, klik hier!

Hulp nodig bij het schrijven van je CV? Bekijk dan zeker de tips en tricks van Student Career Center!

WHAT’S IN IT FOR ME?

Ijzersterke cv’s worden beloond!
De 5 beste persoonlijke cv’s zullen bekroond worden met een aantal leuke prijzen. Om deel te nemen, je moet je CV uploaden op het Expopolis-platform tegen 23 december 2022!

1. Koffiemachine ter waarde van 294€
2. Sony hoofdtelefoon ter waarde van 247€
3. Garmin sporthorloge ter waarde van 140€
4. Airfryer ter waarde van 95€
5. 10 grote pasta’s in Alma Groep T 60€

Dit is onze CV-checklist:

  • LinkedIn profiel
  • Geen KU Leuven e-mail
  • Originele en beknopte elevator pitch
  • Link met de vacature/droombaan
  • Unieke vaardigheden met demonstratie van ervaring om elke vaardigheid te bewijzen
  • Geen spelfouten
  • Maximaal 2 pagina’s
  • Eenvoudige en duidelijke lay-out

Meer informatie over de tips en tricks van het Student Career Center om te weten op welke criteria jouw CV wordt beoordeeld!

WAAROM ZOU JE NAAR DE DAG VAN DE ONDERNEMER GAAN ? KIJK EENS NAAR DE VOLGENDE GETUIGENISSEN

Hannah Agten, PhD-student 

Ik ben in 2017 afgestudeerd in de master Biochemical Engineering Technology, maar het was tijdens de Ondernemersdag in 2016 dat ik me realiseerde dat ik een PhD wilde doen. Door met mensen op de beurs te praten, kwam ik tot de conclusie dat het nodig was om een extra diploma te halen voor het werk dat ik wilde gaan doen.

Bekijk haar getuigenis in de video!

Johan Yssel

Twee jaar achter elkaar heb ik de Dag van de Ondernemer bijgewoond en ik was verbaasd over de diversiteit aan arbeidsmogelijkheden die er zijn. Het deed me beseffen dat je als ingenieur heel breed inzetbaar bent op de arbeidsmarkt: van de voedingsindustrie tot de farmacie.

Bekijk zijn getuigenis in de video.

Yante Van Ham, Ingenieur elektronica en ICT, technisch adviseur bij AE NV

Naarmate het einde van mijn laatste jaar bij Groep T naderde, nam de druk om een geschikte job te kiezen toe. Ik had een vrij duidelijk idee wat ik wilde doen: Ik wilde front-end engineer worden met een focus op user experience, om user interfaces te ontwerpen en te bouwen. Ik dacht dat ik die baan zou vinden in een klein bedrijf (misschien zelfs een startup?) en consultancy zou niet mijn cup of tea zijn. Ik ging ervan uit dat consultancy iets was voor mensen met een onbestemd idee over wat ze met hun diploma wilden doen, niet voor mensen met een duidelijk uitgestippeld pad. Op de EA-sectoravond raakte ik echter aan de praat met iemand die bij AE NV werkte. Ik sprak met haar over mijn visie op consultancy en waarom het niets voor mij was, wat zij weerlegde: consultancy kan ook heel goed zijn voor mensen die wel weten wat ze willen doen. Bij mijn eerste baan wilde ik echt veel technische en praktische vaardigheden leren: dit gesprek opende mijn ogen voor een toekomst als technisch consultant, en daar heb ik geen spijt van gehad. Voor mij waren deze evenementen niet alleen een plek om een nieuwe werkgever te vinden, maar ook een plek om mijn horizon te verbreden – zelfs toen ik dacht dat ik alles al wist.

Adrian Baiets, account manager bij Infinite

In de kranten lees je wel eens over de “war for talent”. De Dag van de Ondernemer op Groep T Campus bevestigde dit fenomeen: de sector is op zoek naar nieuw talent. Voor mij was de beurs een unieke gelegenheid om in gesprek te gaan met bedrijven uit tal van sectoren. Het gaf me een beter beeld van de brede waaier aan jobmogelijkheden die we als Industrieel Ingenieur kunnen krijgen (en geloof me, dat zijn er veel!). Minstens even belangrijk vond ik het om een beter gevoel te krijgen voor andere aspecten zoals: bedrijfscultuur, milieu, maatschappelijke relevantie, doorgroeimogelijkheden, internationale samenwerking, enz. Een antwoord vinden op de vraag “Wat na mijn studies?” kan immers een hele uitdaging zijn. Tip voor de lezer die op zoek is naar een antwoord op deze vraag: besteed voldoende tijd aan onderzoek naar wat je wilt, en vooral naar wat je niet wilt. Je zult een aanzienlijk deel van je tijd doorbrengen in het bedrijf waar je gaat werken. Het is dus uiterst belangrijk dat je je daar goed voelt, en dat de bedrijfsfilosofie aansluit bij waar jij voor staat.
Toen ik mijn afstuderen naderde, had ik een goed beeld van wat mijn ideale baan inhield. Naast de jobbeurs had ik dit ook te danken aan mijn ervaringen binnen het Solar Team en het e-Boat Team, alsook het volledige opleidingsprogramma op Groep T Campus en de vele gesprekken met mijn medestudenten, docenten en alumni. Uiteindelijk vond ik de inhoud van mijn ideale job als Account Manager bij CadCorner / Infinite. Ik werk er nu bijna 3 jaar en… wat een rit is het geweest! Het is nog mooier geworden dan ik had kunnen hopen. Hoe mijn dagen er nu uitzien, en welke ontwikkelingen ik in 3 jaar heb meegemaakt, vertel ik u graag op 24 februari 2022 tijdens de Ondernemersdag. Kom gerust langs op de stand van CadCorner / Infinite, ook wij zijn op zoek naar nieuw talent!

Qian Li, elektronica- en ICT-ingenieur, pre-salesingenieur bij PEC – Leuven

Twee beslissingen hebben mijn leven volledig veranderd. De eerste was om mijn ingenieursstudies die ik in Beijing was begonnen, voort te zetten op Groep T Leuven Campus. En de tweede was om deel te nemen aan de Entrepreneur’s Day aldaar. Op de stand van het hightechbedrijf PEC vond ik precies wat ik zocht: een veelzijdige job in een internationale omgeving. Nu werk ik samen met klanten over de hele wereld om nieuwe processen te creëren en hen te helpen bij het succesvol opzetten van nieuwe projecten. Elk jaar kijk ik uit naar de volgende Ondernemersdag op Groep T Leuven Campus: niet om te solliciteren, maar om nieuwe talenten voor mijn bedrijf te rekruteren.

Koen Van Beneden, ING. Elektromechanica, Algemeen Directeur – Persoonlijke Systemen bij HP BELUX

De Dag van de Ondernemer van Groep T wierp meteen zijn vruchten af, namelijk bij een echt elektronicabedrijf: HP. Ik kon er onmiddellijk aan de slag als Sales Representative, een job die mij als voormalig President van Industria en Head of Marketing van het tweede Solar team uitstekend lag. Ik ben snel doorgegroeid naar Area en vervolgens Country Category Manager. Sinds 2015 ben ik General Manager -Personal Systems, verantwoordelijk voor HP’s Computing Business in de Benelux. Het is mijn taak om de klanten van vandaag en morgen tevreden te stellen: niet alleen met producten van hoge kwaliteit, maar vooral ook met innovatieve ideeën. Het feit dat ik na 13 jaar nog steeds voor hetzelfde bedrijf werk, bewijst hoe duurzaam de Business Day is. Je vindt er niet zomaar een job, je ontdekt er een carrière.

Helena Kinnaert, ing Elektromechanica, Operations Engineer bij Telenet

Als laatstejaars industrieel ingenieur had ik aanvankelijk geen idee wat ik na mijn afstuderen zou gaan doen. Een job zoeken, ja, maar welke en waar, dat bleef een vraagteken. De Dag van de Ondernemer bij Campus Groep T bracht daar verandering in. Ik ging mijn licht opsteken bij tal van bedrijven, waaronder Telenet. Het Young Grad Program sprak me meteen aan. Stel je voor, het bedrijf geeft je niet alleen een job, maar investeert ook volop in je professionele ontwikkeling. Dezelfde dag nog stuurde ik naast mijn cv een motivatiebrief. En kijk: een jaar later sta ik aan de bron van innovatie in de telecomwereld. Sterker nog: ik kan en moet het verschil maken. Om een voorbeeld te geven: Ik zorg er met capaciteitsmanagement voor dat onze klanten heel snel kunnen internetten. En dat allemaal dankzij een bezoek aan de Dag van de Ondernemer op Campus Groep T. Bijkomend voordeel: je hoeft er niet echt te zoeken, de opportuniteiten liggen er voor het grijpen.