Werkgroep eerstejaarswerking

Eerstejaarswerking bestaat uit de Schachtenmeester en EJW leden. Deze functie organiseert evenementen die specifiek gericht zijn naar eerstejaars zoals de kennismakingstweedaagse, doop, ontgroening, peter/meter activiteiten maar ook PAL sessies, Infomomenten en nog vele meer. Eerstejaars kunnen ook altijd terecht bij EJW wanneer ze vragen hebben over de opleiding, activiteiten, etc.

Kennismakingstweedaagse

Elk jaar organiseert de Eerstejaarswerking een weekend voor de start van het academiejaar waarop eerstejaars elkaar leren kennen, voordat het academiejaar start. Voor maar liefst 2 dagen neemt het praesidium de eerstejaars mee op een weekend om nooit te vergeten. Gedurende deze tweedaagse maken ze kennig met elkaar, het praesidium én proeven ze alvast eens van het Leuvense studentenleven. Zo zet je het academiejaar in met volle moed, en al een hele boel vrienden én vriendinnen erbij!

Doop

De studentendoop is binnen het kringgebeuren de eerste stap van een eerstejaars om traditioneel lid (commilito) te kunnen worden. De doop wordt doorgaans gekenmerkt door een aantal fysieke beproevingen, gevolgd door een ‘vuil’ gedeelte en afgesloten met een ceremonieel gedeelte en een vrijblijvende cantus. Als kring zijn we ons bewust van de connotatie die de doop de laatste tijd met zich meedraagt. Wij voeren bij Industria al jaren dopen uit die als voorbeeld kon worden genomen van hoe het wel moet en zullen dat dit jaar opnieuw verder zetten.

Deze activiteit heeft als doel het verenigen van eerstejaars en zo een startschot te geven in het studentenleven. Zo leren de eerstejaars niet enkel elkaar, maar ook Industria en haar leden kennen.

PeMe

PeMe-groepen (oftewel peter-metergroepen) bestaan uit geëngageerde ouderejaars die een groep eerstejaars onder handen nemen om hun te helpen doorheen hun studiecarrière. Eerstejaars die zich aanmelden voor in een peter-metergroep te zitten, ondervinden hier dan ook veel voordelen van. Zo krijg je niet alleen relevant studieadvies en de beste tips voor te slagen, binnenin je PeMe-groep maak je ook vrienden voor het leven! Zo zullen de peters en meters verschillende activiteiten organiseren, je ondersteuenen met je studies, jou laten proeven van het Leuvense studentenleven en nog vele meer!

BAC praesidium

Wil je na het eerste semester aan Groep T al eens proeven hoe het voelt om als praesidiumlid leuke evenementen te organiseren voor medestudenten? Dan is het BAC praesidium zeker iets voor jou! De laatste week voor de paasvakantie neemt een groep geëngageerde eerstejaars het praesidium een week over! Zo krijgt het BAC praesidium de kans om een BSA, TD, cantus,.. te organiseren. Door deelnemen aan het BAC praesidium leer je van alle organisatorische skills, maak je nieuwe vrienden én proef je hoe het is activiteiten voor je medenstudenten te organiseren, dus waar wacht je nog op?

Contact

Er is ook een Facebookgroep voor alle eerstejaars waar wekelijkse updates in komen over de activiteiten van Industria. Indien je ooit een vraag hebt over een activiteit of iets anders, aarzel niet om ons een bericht te sturen op Facebook, of een mail te sturen naar ejw@industria.be .